tiistai 22. toukokuuta 2012

Pikkupizzat

Viime viikonlopun pyhitin oikeastaan aivan kokonaan ruuanlaitolle ja leipomiselle. Toki pesin myös pyykkiä. Avokki ahersi autonsa kimpussa tallilla, joten mun piti keksiä itselleni tekemistä. Lauantaina leivoin suklaakuivakakkua ja tein tonnikalakiusausta. Sunnuntaina tein pikkupizzoja ja korvapuusteja.

Sunnuntain ilma oli oikein sopiva leipomiselle!
Kuva 743

Ihan huvin vuoksi aloin pikkupizzoja vääntämään. Nyt on pakkasessa jotain syötävää, jos iskee pikkunälkä illalla. Tai jos on tulossa vieraita kylään.

Kuva 772

Pikkupizzat
2dl kädenlämpöistä vettä
25g hiivaa
3rkl oliiviöljyä
½tl suolaa
basilikaa
yrttipippuria
n. 4½dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää veteen suola ja mausteet. Lisää vehnäjauhot vähitellen. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa n. 20min. Pyöritä taikinasta pullia ja anna niiden kohota vielä kymmenisen minuuttia. Paina pullaan lasilla kolo. Sivele kolo tomaattimurskalla ja täytä oman maun mukaan. Itse laitoin täytteeksi katkarapuja, salamia, fetajuustoa ja juustoraastetta. Kahteen laitoin katkarapujen loputtua ananasmurskaa. Paista 225 asteisessa uunissa n. 12-15min.

Kuva 775

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti