Lauantaina syötiin paellaa. Tein sitä ekaa kertaa abouttirallaa kuukaus sitte. Se oli ihan järisyttävän hyvää, joten päätettiin tehdä sitä viikonloppuna uudelleen. Resepti löytyy täältä, itse sitä hieman muuntelin.
Älyttömän hyvä paella
broilerin fileesuikaleita
1tl suolaa
1tl rouhittua mustapippuria
3rkl oliiviöljyä
2 tomaattia
chorizo-makkaraa
4 valkosipulinkynttä murskattuna
1 sipuli paloiteltuna
3dl riisiä
½tl kurkumaa
½tl tulista paprikajauhetta
4-5dl kanalientä
(jätti)katkaravunpyrstöjä
punainen paprika
persiljapuntti
1 sitruuna
Kuumenna oliiviöljy kasarissa. Kuullota sipuleita ja valkosipuleita muutaman minuutin ajan. Lisää kana ja paistele kypsäksi. Siirrä lautaselle odottamaan. Lisää kuutioitu chorizo ja paistele muutama minuutti. Lisää pieneksi pilkottu, vihreä paprika ja paistele.
Lisää riisi ja paistele öljyssä käännellen pari minuuttia. Lisää suola ja pippuri, paprika ja kurkuma. Lisää kuutioiksi pilkotut tomaatit ja kääntele hyvin pannulla. Lisää kanaliemi, nosta hiukan lämpöä niin, että neste kiehuu. Alenna sitten lämpöä ja lisää kana paellaan. Laita kansi päälle ja anna riisin hautua miedossa lämpötilassa noin 17 minuuttia.
Lisää katkaravunpyrstöt ja kääntele parin minuutin ajan, kunnes äyräiset ovat kypsyneet.
Ripottele päälle persiljaa. Tarkista maku. Leikkaa sitruunasta 1/3 ja purista paellan sekaan. Varaa tarjoilua varten sitruunalohkot jokaiselle syöjälle.
Eka kerralla käytettiin jättikatkaravunpyrstöjä ja lauantaina normikatkarapuja. Jättikatkaravut sopi mun mielestä tähän paljon paremmin.
En olekaan koskaan tehnyt paellaa, pitääpi laittaa tämä ohje "korvantaakse"! :)
VastaaPoistaP.S. Kiva blogi sinulla!! :)