sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Jauheliha-texmex -piiras

Eilen tehtiin ruuaksi jauheliha-texmex -piirasta kera salaatin. Me katottiin aamusella Masterchefiä ja siinä kokkailtiin jotain suolaista piirakkaa, siitähän se ajatus sitte lähti. Ohje löytyi Hellapoliisin sivuilta.


Jauheliha-texmex -piiras

Pohja:
150 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1/2 dl kermaa tai vettä

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
(me ostettiin kyllä ihan valmispohja)

Täyte:
1 rkl öljyä
200 g jauhelihaa (laitettiin koko 400g paketti)
1 punasipuli silppuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
puolikas paprika suikaleina
taco- tai burritomaustetta maun mukaan
1/2-1 purkki salsakastiketta
1 rkl jalapenoviipaleita
1 dl kermaa
2 munaa
100 g kirsikkatomaatteja
150 g juustoraastetta

Nypi rasva ja kuivat aineet tasaiseksi. Lisää nopeasti sekoittaen neste ja hienonnettu valkosipulinkynsi.
Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.
Painele taikina halkaisijaltaan 26 cm piirasvuoan pohjalle (voit käyttää myös reunallista suorakaiteen mallista uunivuokaa).
Esipaista pohjaa 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin kymmenen minuuttia.
Kuumenna öljy pannulla.
Paista jauheliha ja sipulisilppu kauttaaltaan.
Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja paprikasuikaleet.
Mausta taco- tai burritomausteella.
Lisää pannulle salsakastike, jalapenoviipaleet, kerma ja munat. Sekoita.
Kaada seos piiraspohjan päälle. Ripottele päälle kirsikkatomaatit ja juustoraaste.
Jatka paistamista vielä 30-40 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.


Tämä ruoka sopi oikein hyvin lauantai-illaksi!
(varsinkin, jos on lähdössä vielä illan päälle viihteelle, niin ei tarvitse käydä
yöllä grillin kautta, kun kotona odottelee jo tällaista herkkua :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti