torstai 29. joulukuuta 2011

Glögi-juustokakku

Tein anopille jouluylläriksi glögi-juustokakun joulupöytään. Kovasti tykkäsivät ja kakku menikin nopeasti parempiin suihin :)


Pohja:
200g pipareita
75g voita (laitoin hieman enemmän)

Täyte:
1dl sokeria
1 kananmuna
500g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
1tl kanelia tai piparkakkumaustetta
2rkl aitovaniljasokeria
6 liivatelehteä
2rkl kiehuvaa vettä

Kiille:
2dl glögiä
3 liivatelehteä

Murskaa piparit ja sulata voi. Laita irtopohjaisen (halkaisija 22-24cm) vuoan pohjalle leivinpaperi. Sekoita murskatut piparit ja sulatettu voi keskenään ja painele seos kakkuvuoan pohjalle. Anna jäähtyä kunnolla.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa sokeri ja kananmuna keskenään kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita juustoa esim. haarukalla ja lisää se sitten muna-sokerivaahtoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen mausteet.

Ota liivatteet vedestä ja purista niistä ylimääräinen neste ja sekoita ne kiehuvaan veteen. Kaada sulaneet liivatteet kermaan ja sekoita huolella. Yhdistä kermavaahto juustoseokseen. Kaasa täyte kakkuvuokaan piparipohjan päälle. Tasoita nuolijalla ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Valmista glögikiille muutama tunti ennen tarjoilua. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10min. Kuumenna glögi kiehuvaksi. Ota liivatteet vedestä ja purista niistä ylimääräinen neste. Sekoita liivatteet kuumaan glögiin. Anna seoksen jäähtyä kunnolla!! Kaada jäähtynyt seos tasaisesti kakun päälle ja siirrä kakku taas jääkaappiin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti