sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Työ/vierashuone edistyy ja puutarhahommiakin aloitettu

Meidän työ/vierashuone on vihdoinkin siinä kunnossa, ettei huoneen ovea tarvitse enää
pitää kiinni. Se ei näytä enää varastolta! 

Pitkän etsinnän jälkeen löydettiin Torista vihdoin ja viimein vuodesohva. Juuri sellainen, jota oltiin
ajateltukin. Nyt on vieraillakin mukava nukkua yöunensa :) ja minä saan aamuvuoron jälkeen valita minne kellahtaa päikkäreille; olkkarin sohvalle, vierashuoneen sohvalle vaiko sängylle :D
Sohvan yläpuolella oleva taulu vahingoittui jostain kumman syystä muutossa. Siihen ilmestyi kolme pilven muotoista laikkua. Oon ollu ite sitä mieltä, että se joutaa kaatopaikalle, mutta toinen puolisko ajatteli sen jotenkin vielä fiksata. Saisihan siitä tietenkin pienemmän taulun jos jaksaisi askarrella.

Torista löytyi myös Expedit 4x4 hyllykkö. Tähän olisi tarkoitus ostaa Ikeasta hyllykköön kuuluva työpöytäosa. Entinen työpöytä saatiin myytyä nopeasti, missäpä muuallakaan kuin Torissa. On se vaan hyvä paikka! Jos en ole vielä kertaakaan maininnut ;)
Nyt me ollaankin uusittu kaikki huonekalumme. Nimittäin kaikki vanhat edellisessä asunnossamme olleet huonekalut on saatu hukattua.

Työ/vierashuone kaipaa edelleen kunnollista lamppua. Olenkin ajatellut, että siirrän makuuhuoneen lampunvarjostimen työhuoneeseen ja ostan makkariin uuden. Lisäksi pitää tehdä anopille mattotilaus, jotta saataisiin oikeankokoinen mattokin työhuoneeseen.

Tänä viikonloppuna me ollaan siirrytty sisähommista ulkopuuhiin :) mukavaa vaihtelua ja outoa hommaa meille molemmille. Me kun ei olla kumpikaan koskaan tehty mitään puutarhahommia, jos haravointia ei lasketa. Meidän piha on jo kokonaan sula ja nyt viikonlopun aikana saatiin haravoitua ja mietittyä, mitä tehdään takapihan huonolle nurmelle. Nurmikko on kovasti sammaloitunut ja aika huonossa hapessa muutenkin. Edelliset asukkaat sanoivatkin, etteivät ole tehneet pihahommia juuri ollenkaan. Me päädyttiin haravoimaan sammalet pois (lähtivät näppärästi ilman suurta voimaa), laitettiin uutta multaa, siroteltiin kalkki/lannoite-seosta ja ensi viikonloppuna sirotellaan aukkokohtiin paikkanurmea. 
Olen tässä muutamana iltana googlettanut puutarhakasveja yms. Pitäisi nimittäin alkaa miettiä, mitä sitä tuonne pihamaalle istuttaisi ja laittaisi. Meidän pihalla ei nimittäin kasva tällähetkellä juuri mitään. Muutama puska, joiden lajiakaan en edes tiedä :D hirmuisesti olisi jo ideoita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti