keskiviikko 7. elokuuta 2013

Mustikkainen juustokakku



Pohja
600g Digestive-keksejä
1½rkl kokonaisia kardemummansiemeniä
300g voita

Täyte
6 liivatelehteä
250g sulatettuja mustikoita
6dl maustamatonta tuorejuustoa
500g vaniljarahkaa
3dl sokeria
½tl suolaa

Murenna keksit pieniksi murusiksi ja sekoita kardemummansiemenet sekaan.
Sulata voi ja sekoista murusten kanssa. Painele seo vuokaan, n. 30x40cm

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa yhteen tuorejuusto, rahka, sokeri ja suola kulhossa. Kuumenna marjat kattilassa, sekoita tasaiseksi soseeksi. Anna kiehahtaa. Poista kattila liedeltä ja sekoita joukkoon liivatelehdet. Sekoita mustikkasose rahkaseokseen. Kaada taikina vuokaan ja levitä se tasaisesti joka puolelle. Laita kylmään jähmettymään vähintään 5 tunniksi. Leikkaa mustikkajuustokakku neliöiksi ja koristele tuoreilla mustikoilla.
Vein tätä juustokakkua tänään töihinkin ja tuli todella hyvää palautetta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti